Dörrautomatik och automatiska dörrar

Säkert och tillgängligt för bostadsrättsförening och företag
Kontakta oss

Säker och smidig dörrautomatik

Vill du förbättra tillgängligheten och säkerheten i din fastighet? Att kunna öppna och stänga dörrarna automatiskt underlättar mycket, inte minst vid entréer med tyngre dörrar. Dörrautomatik passar utmärkt i bostadsrättsföreningar, offentliga lokaler med mera och kan med lätthet kombineras med andra säkerhetssystem. Välkommen att kontakta oss på Alsa – våra erfarna medarbetare installerar smart och smidig dörrautomatik!

Fördelar med dörrautomatik

 

Ökad säkerhet

Dörrautomatik är utformad för att enkelt kunna låsas och öppnas med hjälp av fjärrkontroll, kodlås eller sensorer. Detta minskar risken för inbrott och obehörig åtkomst.

 

Bättre tillgänglighet

Med dörrautomatik behöver du inte längre hålla koll på nycklar eller ens själv öppna och stänga dörren. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med nedsatt rörlighet eller för personer som bär tunga saker.

 

Energibesparing

Dörrautomatik bidrar till att minska värmeförlusten genom att dörren alltid stängs ordentligt efter sig. Detta minskar energiförbrukningen och ger en bättre inomhusmiljö.

 

Flexibilitet

Dörrautomatik finns i olika modeller och kan anpassas efter olika behov. Det finns automatiska skjutdörrar för stora entréer, vridbara dörrar för mindre utrymmen och mycket mer.

 

Frågor och svar om dörrautomatik

Kan jag installera dörrautomatik själv?

Vi rekommenderar att du anlitar oss för att säkerställa korrekt och säker installation. Det finns många faktorer att ta hänsyn till och en erfaren tekniker kan hjälpa dig att välja rätt typ av dörrautomatik för dina behov.

Hur underhåller jag min dörrautomatik?

Regelbunden rengöring av sensorer och smörjning av rörliga delar rekommenderas. Det är också viktigt att kontrollera slitage eller skador och åtgärda dem för att undvika framtida problem. Vi rekommenderar ett serviceavtal. Kostnadsfritt första året.

Kan jag integrera dörrautomatik med andra system?

Dörrautomatik kan integreras med andra system såsom passersystem eller larm. Det finns också möjlighet till fjärrstyrning av dörrautomatiken via mobiltelefon eller annan enhet.

 

Hur öppnar jag dörren?

Vill ni öppna med hjälp av ett tryck på en knapp? Ska dörren öppnas om passersystemet registrerar en upplåsning eller ska det vara helt beröringsfritt?

 

Ett flexibelt system som skapar säkerhet

Dörrautomatik är ofta nödvändigt i passager som ska vara lättillgängliga. Huvudsyftet är att underlätta för personer med funktionsnedsättning, men dörrautomatik är även smidigt när du kommer hem från mataffären med fulla händer eller om dörrarna är tunga.

Vanligast är dörrautomatik på entrédörrar, men det går även bra att installera till hissar, cykelrum, tvättstuga och andra lokaler som många behöver tillträde till. Styrningen av dörrautomatiken kan ske på flera sätt, bland annat rörelsesensor, armbågskontakt, och fjärrkontroll. Det går även bra att koppla ihop dörrautomatiken med befintliga säkerhetssystem för brandlarm och passage.

Olika typer av dörrautomatik

Skjutdörrar

Skjutdörrsautomatiker används ofta i offentliga byggnader som sjukhus, hotell och köpcentrum. En motor är monterad ovanför dörren och ett spårsystem som håller dörren på plats när den öppnas eller stängs.

Sensorstyrning

Sensorer används för att detektera rörelse framför dörren och aktivera öppning och stängning. Detta är särskilt användbart för personer som har svårt att öppna eller stänga dörrar på egen hand.

Knappstyrning

En knapp eller armbågskontakt kan monteras vid ingången för manuell styrning av dörren. Detta är vanligtvis det mest kostnadseffektiva alternativet och är lämpligt för mindre utrymmen eller byggnader med låg trafik.

Fjärrstyrning

Med en fjärrkontroll kan dörren öppnas och stängas på distans. Särskilt praktiskt för personer som har svårt att komma nära dörren för att använda en knapp eller sensor.

Här passar det med automatiska dörrar

Vi installerar flera varianter av dörrautomatik och vi kan även göra integrationer och styrningar från passersystem, nyckelbrickor, fjärröppnare och annat.

Vi kan garantera att installationen utförs enligt gällande regler och lagkrav (EN16005 och CE-märkning). I många fall finns det direktiv med höga säkerhetskrav kopplade till dörrautomatik.

För att utrustningen ska hålla länge och fungera som den ska erbjuder vi även service av er dörrautomatik. På det sättet kan vi se till att säkerheten och tillgängligheten är på topp i din fastighet över tid.

Offentliga byggnader

Offentliga byggnader. På exempelvis köpcentra, flygplatser och sjukhus är det viktigt att ha enkel tillgång för alla besökare. Dörrautomatik underlättar för alla att komma in och ut.

Kontor

På kontor där många personer passerar in och ut är dörrautomatik en bekväm lösning som också minskar risken för att dörren ska släppa in kall luft.

Bostäder

 I lägenhetskomplex och bostadsområden är dörrautomatik en praktisk lösning för boende som behöver öppna dörren när de bär matvaror.

Sjukhus och Vårdinrättningar

 För patienter och personal på sjukhus är det viktigt att ha en lättillgänglig ingång. Dörrautomatik underlättar för rullstolsburna patienter eller personer med andra funktionshinder.

Automatiska dörrar – BRF

Många bostadsrättsföreningar har på senare år valt att investera i såväl dörrautomatik som passersystem – ofta dessutom ihopkopplade för att tillträde och säkerhet ska bli riktigt effektivt.

Automatiska dörrar är både bekväma och ger en större tillgänglighet för alla som bor i en bostadsrättsförening. Om du behöver ta med dig cykeln från förrådet eller i källaren eller om du har händerna fulla när du har bokat tid i tvättstugan kommer dörrautomatik att göra din dag enklare.

Har din brf behov av tillgänglighetsanpassa entréer och andra dörrar? Välkommen att kontakta oss!

Automatiska dörrar – företag

I företagsfastigheter finns det ofta krav på riktigt bra tillgänglighet. Samtidigt ska det vara bekvämt, enkelt och utformat så att det blir enkelt att utrymma vid behov. Med dörrar som öppnas automatiskt blir era lokaler lättillgängliga och ger ett mer välkomnande intryck för besökare.

Vi hjälper ditt företag med den lösning som passar era önskemål när det handlar om automatiska dörrar.

Redo att prata om din trygghet?

Dörrautomatik – så här arbetar vi

Så här går det till när du kontaktar oss för att installera dörrautomatik eller någon annan av våra kvalitativa säkerhetsprodukter.

Vi inleder med en behovsanalys där vi går igenom vilka behov du har när det handlar om säkerhet. Vi inspekterar lokalen eller byggnaden och planerar därefter en lösning som är specialanpassad efter dina behov.

Du kan så klart få en offert med fast pris.

Nästa steg är installation, vi kan med hjälp av våra montörer leverera och montera dörrautomatik – alltid på ett fackmannamässigt sätt.

När din dörrautomatik är färdiginstallerad är det viktigt att du är nöjd och känner dig nöjd med allt. Därför erbjuder vi nöjd kund-garanti och finns alltid tillgängliga för dina frågor.

Ett kompetent utfört arbete

När du anlitar oss för att installera dörrautomatik kan du lita på att arbetet blir kompetent utfört. ALSA säkerhet är ett familjeföretag med stor erfarenhet av säkerhetsbranschen och med breda kunskaper inom säkerhetsteknik av alla slag. Vi arbetar alltid med stor noggrannhet och strävar efter så stor kundnöjdhet som möjligt.

Vi vill att våra produkter och tjänster ska samverka för att möta alla krav och behov för att våra kunder ska känna sig så trygga som möjligt.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att installera dörrautomatik i din fastighet!

Vi på ALSA Säkerhet gör din trygghet till vår prioritet.

Andersvägen 2,

169 69 Solna

Org.Nr: 556685-9434

© 2019 ALSA Säkerhet AB

Pin It on Pinterest